Ζημιές από τους δυνατούς ανέμους στην Κρήτη – Έπεσαν δέντρα, «στο πόδι» η Πυροσβεστική (Φωτο)

Προβλήματα έχουν προκαλέσει σε διάφορες περιοχές της Κρήτης οι δυνατοί νοτιάδες που πνέουν από χθες το βράδυ.

Η πυροσβεστική έχει κληθεί να συνδράμει σε διάφορες περιπτώσεις.

Η Υπηρεσία έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για απομάκρυνση κλαδιών, ενώ στο ΒΟΑΚ, κοντά στον κόμβο στο Πλατάνι, ένα μεγάλο κλαδί από ευκάλυπτο έπεσε στο οδόστρωμα, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί ατύχημα.

Σύμφωνα με το parakritika.gr, στη λεωφόρο Σούδας, μεγάλο κλαδί έπεσε στο οδόστρωμα, με συνέπεια να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία.

Στο Κουμ Καπί, ο δυνατός αέρας σήκωσε γλάστρες από τα μπαλκόνια, ενώ σε μία περίπτωση, “πήρε” το βαρύ γυάλινο τζάμι ενός τραπεζιού και το “προσγείωσε” στην οροφή αυτοκινήτου, προκαλώντας σοβαρή ζημιά. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος από το σημείο!

Στην Κ. Μητσοτάκη, οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους για μεγάλο φοίνικα που μετακινεί ο αέρας, με κίνδυνο να πέσει πάνω σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Ζημιές και στη Μεσαρά

Στη Μεσαρά, φυσούσε όλη τη νύχτα και συνεχίζει και σήμερα.

Στον Κόκκινο Πύργο, ο δυνατός αέρας στο πέρασμά του έσπασε από ευκαλύπτους και αλμυρίκια, ενώ έκανε ζημιές και σε θερμοκήπια, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το e-mesara.gr.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Πόμπιας ήταν από το πρωί σε ετοιμότητα, καθώς έτρεχε και δεν έφτανε για να κόψει τα κλαδιά και να ανοίξει τους δρόμους…



Ισχυρές ριπές ανέμου και στη Σητεία

Δυνατοί άνεμοι πνέουν σήμερα και στη Σητεία, όπως φανερώνουν τα βίντεο που δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα Εφημερίδα Σητειακά:

Ο καιρός το Σάββατο

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία το Σάββατο 04/04 θα ευνοήσει την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες (καταβατικούς ανέμους) στη Βόρεια Κρήτη, η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 24-25 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα νότια κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 04/04.

Θυελλώδεις πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 04/04, βορειοανατολικών διευθύνσεων στο Βόρειο Αιγαίο και νοτιοανατολικών διευθύνσεων στο υπόλοιπο Αιγαίο, με την έντασή τους να φτάνει τα 8-9 μποφόρ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί